Sommarligan

Sommaren 1998 genomfördes det första daglägret på Styrsö under namnet Sommarligan. Det var Helena och Peter Larsson som stod bakom idén och tillsammans med Elimförsamlingen på Styrsö har de under 20 somrar hållit i rodret för det här arrangemanget som riktar sig till sommarlovslediga barn på Styrsö. Lägret är till för barn från årskurs 1-6. Barn i årskurs 6 och 7 är välkomna med i en egen tonårsgrupp. Ungdomar från årskurs 8 och uppåt är välkomna som gruppledare.

Ledarna för Sommarligan bär alla gula T-shirts som kännetecken och en majoritet av åren har barnen fått med sig ett minne från lägret, alltifrån pass till halsduk och armband. Alla får också en tidning med text till sångerna, tips från aktiviteterna och även recept från bakgruppen finns med. Avslutningsdagen bjuds det på fika (en frivillig gåva till lägret är välkommet) och ibland har barnen sålt saker de tillverkat. De senaste åren har pengarna från försäljningen gått till församlingens arbete i Tanzania, genom våra missionärer Anette och Robert Hector.

Nästan alla år har Erika Kjellberg, Petra Johnson och Linda Johansson ansvarat för det musikaliska och daglediga församlingsmedlemmar (ingen nämnd och ingen glömd) har ordnat med lunch och disk. Varje barngrupp har också haft en eller två gruppledare som lotsat dem genom dagarna. Det dröjde några år innan nuvarande upplägg med ett fast tema för varje sommar infördes, men det arbetssättet har blivit en succé. Lägret börjar onsdag morgon och avslutas lördag middag med uppvisning för släktingar och andra intresserade. Dagarna inleds med en morgonsamling, där barnen sjunger sånger och får lyssna till en bibelberättelse utifrån årets tema. Därefter kommer två pass, där barnen i grupp går till olika stationer med aktiviteter. Församlingen bjuder på lunch och dagen avslutas med en gemensam samling, där Christina Lornér i flera år har berättat en följetång.

Sommaren 2017 var det dags för den 20:e upplagan av lägret med temat “The best of…” Hur lägret utvecklas i framtiden, återstår att se. Vi vet i alla fall att det blir ett nytt läger sommaren 2018!

Ja, det blev läger både 2018 och 2019 men sedan slog Coronapandemin till och det blev ett uppehåll. Men 2022 var det dags igen! Temat? Tidsresan.